Verdens beste sjokoladekake (vegan)

Sjokoladekake à la Mat fra Hagen | @christophergulliksen (VEGAN)

DSC_7024.jpg

Dette er verdens beste, barnsligste og grisete veganske sjokoladekake. Vi lagde den mye på Hagen for 3 år siden, men siden den gang har jeg ikke laget den. Så jeg måtte få oppskrifta fra min kjære mor (som har perfeksjonert den). 

Man kan fint lage den som et lag uten fyll inni - som en slags brownie kake med frosting. 
Denne veganske kaken vil absolutt alle elske... og den er super enkel å lage!

 

OPPSKRIFT NEDERST
 

DSC_7031.jpg
DSC_7009.jpg

INGREDIENSER

Brownie:
4 1/2 dl hvetemel
3 dl sukker
1 1/2 dl raw kakaopulver
1 ts bakepulver
1 ts salt
2 1/2 dl vann
2 1/2 dl nøytral olje
1 ts vaniljesukker

Fyll&frosting: (hvis du vil droppe fyll og kun lage en enklere frosting se under)
1,5 kopp cashew nøtter (bløtlagt i 3-6 timer)
1 kopp pekan nøtter
4 ss lønnesirup
1 ts vanilje ekstrakt
plantebasert melk/kokosmelk
3 ss melis
60 gr plantebasert smør
3-6 ss kakaopulver
1 boks plantebasert creme fraiche
1 ts havsalt

Enkel frosting:
60 gr plantebasert smør
1 1/2 dl plantebasert creme fraiche
5 msk kakaopulver
3,5 dl melis
2 ts vaniljesukker
1 ts havsalt

HVORDAN

Kake/brownie:
Sett ovnen på 175C
Bland alle tørre ingredienser til brownie. Rør ut med olje og vann.
Ha i smurt form og stek i 25-35 min midt i ovnen

Fyll:
Bløtlegg cashew nøtter 3-6 timer (kan legges i kokende vann 1 time)
ha cashew- og pekannøtter i blender. Dekk med plantebasert melk/kokosmelk
Ha i vaniljeekstrakt, melis og lønnesirup og blend smooth.
Ha i fryser i 1 time, rør hvert 20 min
Kjør med visp og smør på mellom lagene. 
Spar litt og tilsett resten av ingrediensene og miks til topp-frosting med håndvisper.

Enkel frosting:
Ha alle ingrediensene i en bolle og kjør med visper til frosting