Pannestekt potet som hovedrett!

Sjokoladekake à la Mat fra Hagen | @christophergulliksen (VEGAN)

DSC_6797.jpg
DSC_6811.jpg

Restemat er kanon, spesielt reste-potet! Dette er kokt potet som er nedkjølt, skivet, toasted og roasted med masse smak. Super enkel oppskrift som kan være en hovedrett med en salat ved eller som en side-rett til hva som helst!
 

INGREDIENSER
12 reste-poteter (tidligere kokt, nedkjølt) skivet
3 fedd hvitløkk
2 chili
3 ss vegansk smør
nøytral olje
1 lime (halvparten sliced)
1 neve fersk gressløk
1 kopp macadamia nøtter
1 kopp valnøtter
3 ss lønnesirup

HVORDAN
Lag en dig rett med poteter. Spar reste-poteten i kjøleskapet og dagen derpå skiv den opp.
Ha den i en varm jernpanne med olje(eller din favoritt panne)
Tilsett knust hvitløk (med skall), chili og lime skiver. Stek på med-høy varme i 4-6min.
Når potetskivene har fått en krisp snu de.
Tilsett litt mer olje og stek i 4-6 minutter eller til krisp overflate
Tilsett smør og gressløk, vend alt godt sammen.
Smak til med salt og pepper (nok salt og pepper)

Ha på tallerken

Bruk alle gode smakene i pannen og tilsett nøtter på høy varme. Rist nøttene og tilsett lønnesirup slik at de får en lett karamellisering.

Tilsett nøttene over poteten og skvis fersk lime over sammen med vår ananas saus https://youtu.be/5goFN3XYpto