Oppskriftsfilmer

Hvordan sylte på 1,2,3

Hvordan sylte à la Mat fra Hagen | @christophergulliksen (VEGAN)

DSC_6567.jpg
DSC_6582.jpg

Hvordan sylte hva som helst (og helst grønnsaker) på 1, 2, 3:
3 deler eddik (vi liker å bruke eplecider eddik)
2 deler vann
1 del søtt
Kok opp og rør til sukkeret er oppløst. Smak til og juster,
Ha grønnsakene eller frukten du vil sylte i glasset (skal være rent og desinfisert). Tenkt kreativt, ha i urter og krydder for å gjøre den mer spennende!
Hell syltelaken over. La stå uten lokk til laken er i romtemperatur. Sett på lokk og avkjøl. Den kan nå stå i kjøleskapet eller på kjøkkenbenken. Kan brukes etter 1 time, men best over natten!
 

Stekt østerssopp i lompe

Østerssopp i lompe à la Mat fra Hagen | @christophergulliksen (VEGAN)

DSC_6604.jpg
DSC_6885.jpg

Sopp er det nye kjøttet - og begynn å behandle det slik. Mariner det, krydre det, grill det, bruk det til alt! Fult av umami, næring og tekstur. Denne oppskriften er super enkel og kan brukes like lett på telttur som i hverdagen.
Vi skal komme med egne oppskrifter på sausene - vi bruker en asiatisk BBQ saus i denne videoen.
 

Pannestekt potet som hovedrett!

Sjokoladekake à la Mat fra Hagen | @christophergulliksen (VEGAN)

DSC_6797.jpg
DSC_6811.jpg

Restemat er kanon, spesielt reste-potet! Dette er kokt potet som er nedkjølt, skivet, toasted og roasted med masse smak. Super enkel oppskrift som kan være en hovedrett med en salat ved eller som en side-rett til hva som helst!
 

INGREDIENSER
12 reste-poteter (tidligere kokt, nedkjølt) skivet
3 fedd hvitløkk
2 chili
3 ss vegansk smør
nøytral olje
1 lime (halvparten sliced)
1 neve fersk gressløk
1 kopp macadamia nøtter
1 kopp valnøtter
3 ss lønnesirup

HVORDAN
Lag en dig rett med poteter. Spar reste-poteten i kjøleskapet og dagen derpå skiv den opp.
Ha den i en varm jernpanne med olje(eller din favoritt panne)
Tilsett knust hvitløk (med skall), chili og lime skiver. Stek på med-høy varme i 4-6min.
Når potetskivene har fått en krisp snu de.
Tilsett litt mer olje og stek i 4-6 minutter eller til krisp overflate
Tilsett smør og gressløk, vend alt godt sammen.
Smak til med salt og pepper (nok salt og pepper)

Ha på tallerken

Bruk alle gode smakene i pannen og tilsett nøtter på høy varme. Rist nøttene og tilsett lønnesirup slik at de får en lett karamellisering.

Tilsett nøttene over poteten og skvis fersk lime over sammen med vår ananas saus https://youtu.be/5goFN3XYpto

Ananassaus

Ananassaus à la Mat fra Hagen | @christophergulliksen (VEGAN)

DSC_6777.jpg
DSC_6757.jpg

En sommerlig og frisk saus som går raskt og lage og som passer til savoury og digg mat - spesielt nå i sommer på grill mat!

Vi bruker denne sausen på vår oppskriftsvideo "Potet à la Mat fra Hagen" 

INGREDIENSER
1 fersk ananas uten skall og uten kjerne
1-2 ts tapioca mel
2 kopper ananas jus (kan bruke eplejus etc også)
eddik
1/2 neve gressløk

HVORDAN
Ha alle ingrediensene utenom eddik i en blender. Kjør!
Tilsett i panne og varm opp under opprøring. 
Smak til med eddik
Ha i glass i kjøleskapet

Verdens beste sjokoladekake (vegan)

Sjokoladekake à la Mat fra Hagen | @christophergulliksen (VEGAN)

DSC_7024.jpg

Dette er verdens beste, barnsligste og grisete veganske sjokoladekake. Vi lagde den mye på Hagen for 3 år siden, men siden den gang har jeg ikke laget den. Så jeg måtte få oppskrifta fra min kjære mor (som har perfeksjonert den). 

Man kan fint lage den som et lag uten fyll inni - som en slags brownie kake med frosting. 
Denne veganske kaken vil absolutt alle elske... og den er super enkel å lage!

 

OPPSKRIFT NEDERST
 

DSC_7031.jpg
DSC_7009.jpg

INGREDIENSER

Brownie:
4 1/2 dl hvetemel
3 dl sukker
1 1/2 dl raw kakaopulver
1 ts bakepulver
1 ts salt
2 1/2 dl vann
2 1/2 dl nøytral olje
1 ts vaniljesukker

Fyll&frosting: (hvis du vil droppe fyll og kun lage en enklere frosting se under)
1,5 kopp cashew nøtter (bløtlagt i 3-6 timer)
1 kopp pekan nøtter
4 ss lønnesirup
1 ts vanilje ekstrakt
plantebasert melk/kokosmelk
3 ss melis
60 gr plantebasert smør
3-6 ss kakaopulver
1 boks plantebasert creme fraiche
1 ts havsalt

Enkel frosting:
60 gr plantebasert smør
1 1/2 dl plantebasert creme fraiche
5 msk kakaopulver
3,5 dl melis
2 ts vaniljesukker
1 ts havsalt

HVORDAN

Kake/brownie:
Sett ovnen på 175C
Bland alle tørre ingredienser til brownie. Rør ut med olje og vann.
Ha i smurt form og stek i 25-35 min midt i ovnen

Fyll:
Bløtlegg cashew nøtter 3-6 timer (kan legges i kokende vann 1 time)
ha cashew- og pekannøtter i blender. Dekk med plantebasert melk/kokosmelk
Ha i vaniljeekstrakt, melis og lønnesirup og blend smooth.
Ha i fryser i 1 time, rør hvert 20 min
Kjør med visp og smør på mellom lagene. 
Spar litt og tilsett resten av ingrediensene og miks til topp-frosting med håndvisper.

Enkel frosting:
Ha alle ingrediensene i en bolle og kjør med visper til frosting