Pizza

Deig

Ingredienser

1 kg mel, helst tipo "00"
6 dl vann
1 dl olivenolje
1 ss salt
1 ss sukker
1 ts gjær

Fremgangsmåte

1. Bland vann, olje, sukker, salt, gjær i en kjøkkenmaskin og kjør i 2-3 minutter til gjæren er løst opp.
2. Tilsett melet og kjør på laveste hastighet i 15min. La deigen hvile i 30 min. 
3. Elt deigen for hånd og rull en lang pølse som du deler i 6 emner som du ruller til små boller. 
4. Legg bollene på et stekebrett og hev videre i ca.1 time.  Eller sett stekebrettet i kjøleskapet og hev over natten. 

PizzaSaus

Ingredienser

1 boks god bokstomat
Klype salt
klype pepper
1 fedd hvitløk
1 neve basillikum
2 ss olivenolje

Fremgangsmåte

1. Kjør alle ingrediensene på en blender eller med stavmikser. 

Forslag til toppings:


Topping 1:  Blåmuggost, mozzarella, rødløk, skivet pære og valnøtter

Topping 2: Oliven, bakt aubergine, cherrytomat, avocado toppes med ruccola (vegansk)