Øldampet Gyoza dumplings med shiitake/spinat

Forrige uke leide gjengen på Boutique Bello lokalet på Bakklandet til en såkalt "Chef´s table". Det er ikke hver dag vi er så heldige at vi har så flott besøk - så vi hadde gredd oss på håret og dandert opp noe kult fra Hagen.

Rett nr 2 ble øldampet gyoza dumplings som ble mekket på gaten. De kom med en tyknet soya dressing og Ssäm dip. Dette er en av våre absolutte favoritter og passer like godt som fredagssnack til festmat. Så under finner dere oppskriften.

Hvis du også vil ha lukket selskap/Chef´s table til oss på Hagen eller i Ilsvika Matstudio - send en epost til post@matfrahagen.no 

Damp i vei! 

Ingredienser

Dumplings

1 pose spinat, vasket og trimmet
10 (ca) shiitake sopp
1 ts finhakket ingefær
1 ts finhakket hvitløk
4 vårløk, hakket, hvit- og grønn del
2 ss pinjekjerner
1 bunt thai basil (sweet basil)
3 ss sesam olje
1 ss sukker
2 ss miso (kan droppes)
3 skiver brød(loff)
gyoza dumplings wrap (finnes på asiatiske matbutikker)

Ssäm dip

4 ss ssamjang (fermentert bønne- og chili paste, finnes på asiatiske matbutikker)
2 ss kochujang (koreansk chili paste, finnes på asiatiske matbutikker)
2 dl sherryeddik
2 dl nøytral olje

Tyknet soyadressing (glutenfri)

2 dl Tamari (glutenfri soya)
1 ss dijon sennep
1 ss eplecidereddik (kan byttes med annen eddik)
1 ts harissa (kan erstattes med tørket chili, chilipulver, fersk chili)
1 ts finhakket fersk ingefær
1 ts tomatpuré
1 dl nøytral olje
sesamfrø
fersk koriander

 

Fremgangsmåte

Dumplings

  1. Stek shiitake sopp på høy temperatur i tørr stekepanne til den for en stekeskorpe, krydre med salt og pepper, avkjøl
  2. Forvell spinaten i 30 sekunder, skvis ut alt vann (viktig slik at dumplingsene ikke blir vannete), avkjøl
  3. Ta innmaten ut av brødet og bløtlegg i 10min. Hell ut væsken, skvis ut alt vannet (viktig slik at dumplingsene ikke blir vannete)
  4. Rist pinjekjernene i en tørr panne
  5. Finhakk spinat, shiitake, ingefær, hvitløk, vårløk, pinjekjerner, thai basil og bland godt i en bolle. Tilsett sesam olje, sukker, miso, brød. Kna godt med hendene i 2-3 min til det er en homogen og sticky farse
  6. Wrap dumplingsene - se her
  7. Varm en stekepanne i 3-5min slik at den er jevnvarm. Tilsett 1 ss sesamolje og fordel dumplingsene. Stek de til de får en crispy underflate, ca 40 sekund.
  8. Ha i 2 dl øl (vann), legg på lokk og damp i ca 4 min
  9. Ta av lokket, når væsken er absorbert, tilsett mer olje og stek i ca 1 min
  10. Dumplingsene skal nå være crispy under, med en "glossy" overflate

Ssäm dip

  1. Tilsett ssamjang, kochujang i en bolle, visk inn eddik og olje litt etter litt
  2. Smak til med evt. mer syre, søtt

Tyknet soya dressing

  1. Ha tamari, sennep, eddik, harissa, ingefær, tomatpuré i en bolle
  2. Visk inn olje litt etter litt
Christopher GulliksenComment