Hagens lag-selv burger

Nå og da selger vi "lag-selv" pakker på Hagen. I disse dager kan du finne burger-lag-selv i hyllene. Her finner du alt du trenger for å lage din egen rødbete/gulrot burger.  Posen koster 165,- og er til middag for 4

Det som er fint at du nå også sitter igjen med en teknikk som gjør at neste gang det ligger to ensomme gulrøtter og en slapp løk på kjøkkenbenken - så lager du en digg burger av de !

Oppskrift og fremgangsmåte finner du lengre ned. Pakken inneholder

  • gulrot
  • rødbete 
  • kikertmel
  • hodekål
  • tomat
  • vegenaise (vegansk mayo)
  • Hagens Dijon vinaigrette
  • Hagens spelt/burger brød

Ingredienser

5 dl revet rødbete
2 dl revet gulrot
2 dl kikertmel
1 dl finhakket løk
Salt og pepper
Saften av 1/2 sitron
Krydderurter
 

 

Fremgangsmåte

1. Bland alle ingredienser i en bolle. Elt for hånd til en glatt masse. 
2. Formes til burgere og stekes på medium varme til de er brune og fått en fin stekeskorpe.
3. Stekes ferdig i ovnen på 180 grader i 15-20 min.

Tips 1
Burgerne kan lages i større porsjoner og holder seg 4-5 dager på kjøl. De kan fryses, men blir da løsere i konsistensen. Burgerne blir best når de lages noen timer før de serveres, eller dagen før.

Tips 2
Grønnsaker til overs? Hurtigsylt! Finhakk/rasp. Ha i syltetøyglass.
Tilsett 1ss sukker, 1ts salt. Rist godt.
Sett på kjøl i 30-60min. Perfekt på burgeren.

Christopher GulliksenComment